Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartsen Lepelaar


Huisartsen Lepelaar

Lepelaar 9
3831 DD Leusden
Telefoon: 033-4951011
Fax: 033-4951926

huisartsenlepelaar.praktijkinfo.nl


Spoedzorg

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

EHBO 
Voor eerste hulp overdag (een open wond, verbranding of een andere acute aandoening) kunt u direct bij ons terecht. Belt u, zo mogelijk, naar de praktijk dat u er aan komt (033-4951011 toets 1). De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8 en 17 uur.

 

Buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen werken de huisartsen uit de regio op de huisartsenpost; deze bevindt zich in het Meander Medisch Centrum en heeft dezelfde toegang als de Spoedeisende Eerste Hulp.

Huisartsenpost Amersfoort       Maatweg 3   3818 TZ Amersfoort.

U maakt daarvoor telefonisch een afspraak via nummer 0900 - 33 112 33 (houd uw verzekeringsgegevens bij de hand).
De huisartsenpost is alleen bedoeld voor problemen die niet kunnen wachten tot de volgende normale werkdag.

 

Openingstijden

 

Openingstijden van tot
Maandag 08:00 17:00
Dinsdag 07:30 17:00
Woensdag 08:00 17:00
Donderdag 07:30 17:00
Vrijdag 07:30 17:00

 

Afspraak maken

Spreekuur uitsluitend op afspraak

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

Middels de webagenda in de patientomgeving kunt u zelf een afspraak op het spreekuur van de huisartsen inplannen.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur. Voor vragen die niet tot de volgende dag kunnen wachten zijn wij de gehele dag telefonisch bereikbaar. Voor eenvoudige vragen kunt u ook gebruik maken van het telefonisch terugbelspreekuur. Voor vragen over labuitslagen of een terugkoppeling van een eerder consult kunt u tevens gebruik maken van het e-consult via de patientomgeving.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Huisbezoeken voor dezelfde dag graag aanvragen vóór 10.00 uur.

Wegblijftarief
Bij niet verschijnen op een afspraak of bij afzegging binnen 24 uur zijn wij genoodzaakt een wegblijftarief in rekening te brengen van € 11,- per 10-minuten consult. Dit geldt voor afspraken bij de huisartsen en bij de praktijondersteuners.

Assistente

De huisartsen hebben ondersteuning van drie praktijkassistentes:
Dorothé Hilverts, Hannie Lindhout en Boudien Zijlstra.

De praktijkassistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische terugbelspreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

 • Herhaalrecepten
 • Het meten van de bloeddruk en 24uurs-bloeddrukmeting
 • Het maken van een ECG (hartfilmpje)

 • aanstippen van wratten
  Wrattenspreekuur op woensdagmiddag in de even weken van 15.00 tot 16.30 uur  
 • verbinden van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • zwangerschapstest
 • urine onderzoek
 • suiker- en Hb-controle
 • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • geven van injecties
 • verstrekken van informatiefolders


Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8.00 en 12.00uur. Een urinemonster voor onderzoek of zwangerschapstest kunt u zonder afspraak inleveren op werkdagen tot 10.00 uur.

Praktijkondersteuners Somatiek (POH-S)

 Augusta van Bonzel en Els van Scherpenzeel

In de praktijk zijn, onder verantwoordelijkheid van uw eigen huisarts, praktijkondersteuners werkzaam. De POH is speciaal opgeleid voor het begeleiden van mensen met chronische ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en longziekten (COPD en Astma). U kunt ook bij hen terecht voor begeleiding bij stoppen met roken.

Daarnaast behoort de ouderenzorg tot het takenpakket van de praktijkondersteuner. Zij houden spreekuur en leggen huisbezoeken af. Over de patiëntcontacten vindt regelmatig overleg plaats met de huisartsen. 

Augusta is aanwezig op dinsdag en woensdagochtend en Els is aanwezig op donderdag.

Augusta is ook werkzaam in de huisartsenpraktijk van Koch/Drenth in de Heelkom in Achterveld.